Death perception II,

             Cei mai multi cred ca trupul este cel care creeaza respiratia, in realitate este invers. Respiratia este cea care da viata trupului. Atunci cand respiratia dispare, trupul inceteaza de'a mai functiona. El se dezintegreaza, devenind pamant, nimic, deoarece, fara respiratia spiritului, trupul nu este nimic. 
             De'ti doresti o viata spirituala, respira profund si rar. Inhaleaza aerul adanc, pana in abdomen si'apoi elimina'l pe deplin. Cu cat iti aduci mai mult aer in trup, cu atat te simti mai usor si cu'atat iti este mai usor sa'ti duci la'ndeplinire responsabilitatile. Cel care respira nu se teme si nu este coplesit de ceea ce'i aduce viata, doarece are energia necesara pentru a face fata tuturor situatiilor. Numai cel a carui respiratie este superficiala, chinuita sau neregulata este lipsit de energie, si se'ntimideaza usor in fara incercarilor vietii. 
           De nu respiri profund si calm, nu poti fi in plinul inimii tale. Gaseste'ti chemarea. Acum esti in plinul inimii tale, esti profund relaxat, dar surprinzator de vioi. Constienta ta se extinde catre toate celulele trupului. Esti multumit acolo unde esti in acest moment, iti locuiesti pe deplin trupul. Te simti plin de caldura si energie. Te simti in siguranta. Gandurile tale au incetinit si'au devenit mai curpinzatoare.
           Te afli in plinul inimii tale, esti in linistea din care vin toate sunetele. Precum o barca pe ocean, simti valurile care unduiesc sub tine, iar tu te misti impreuna cu ele, dar stii ca nu poti fi precum ele. Gandurile vin si pleaca, dar stii ca nu esti gandurile tale. Unele ganduri te'mping mai departe decat altele, totusi te poti intoarce catre centru. Asemenea unui val maret, un anumit gand poate fi incarcat de emotie, dar daca ramai acolo unde esti, emotia va scade. Acum stii ca poti ramane in cadrul fluxului si refluxului, iesind si intrand, simtind contractia si expansiunea gandului.
             Dedesubtul mintii tale ganditoare, se afla constienta pura care nu judeca. De indata ce descoperi aceasta constienta, inima se deschide. A observa linistea si a respira profund si calm este cel mai usor mod de'a'ti deschide inima. 
..........................................................

2 comments: