Remember, remember,

                  Pe masura ce sinele devine congruent si invata sa'si manifeste propia viziune, apar oameni impreuna cu care sa o impartaseasca. Dar in ciuda dorintei de'a o imparti cu altii, apare lupta inevitabila a ego'ului. O persoana va dori o anumita configurare a ideii si'un anumit rezultat. O alta persoana va dori un alt rezultat.
                 Fiecare relatie va trai experienta duelului dintre ego'uri, inceputurile unei potentiale incalcari a dreptului celuilalt. Totusi daca sinele are radacini foarte puternice, nici una dintre individualitati nu va capitula in fata cererilor si'asteptarilor celorlalti. 
                 Va exista o comunicare a ceea ce vrea si se'asteapta fiecare, cat si'o dorinta de'a ramane deschis la o solutie care respecta ambele parti. O viziune impartasita este, pur si simplu, acel aspect al experientei care are rezonanta in ambele persoane in acelasi timp. Parteneriatul poate fi construit numai pe baza unei viziuni impartasite si pe dorinta partenerilor de'a renunta la modul lor rigid de'a vedea lucrurile. 
                Dupa ce'asculta nevoile profunde ale fiecarei persoane, renuntand la imaginile facute de ego asupra modului in care aceste necesitati trebuie sa fie satisfacute, cei doi stau impreuna in liniste intreband care este binele cel mai inalt pentru toti cei implicati in aceasta liniste, apoi fiecare aude ceva. Uneori amandoi aud acelasi lucru, sau unul aude ceva ce'i convine foarte mult si celuilalt. Aceasta este intuitia impartasita cu celalalt asupra modului in care trebuie actionat intr'un parteneriat, toate deciziile sunt luate prin consens bazat pe intuitie. 
               Adesea, cei doi nu stiu de ce sunt indrumati intr'o anumita directie, dar hotarasc s'aiba totusi incredere'n ceea ce simt, in felul acesta, se fac pasi uriasi. Situatii care pareau a fi batute in cuie se schimba. Obstacolele dispar. Posibilitati, care inainte nu erau luate in considerare, apar din nou la momentul potrivit. Se'ntampla miracole.
                Daruirea si acceptarea din partea unei dintre individualitati, invatate prin increderea in propria intuitie, au ca rezultat daruirea si acceptarea partenerilor, care'nvata s'aiba incredere in propria lor intuitie. Pe masura ce exista cupluri care dovedesc mai multa maiestrie si incredere in acest proces de'a lua decizii, evolueaza noi grupuri si comunitati care au la baza impartasirea in comun a viziunii asupra a ceea ce este de facut si care accepta sa'mpartaseasca cu ceilalti aceasta viziune. 
               Putem vedea ce potential are aceasta atitudine pentru crearea pacii si armoniei interioare si exterioare, dar o persoana trebuie sa faca primul pas. Trebuie sa'si pretuiasca si sa'si respecte propria viziune si sa'si atinga telul creator, apoi poate face pasul urmator si poate invata cum sa fie pe deplin ea insasi atunci cand se afla cu o alta persoana, acceptand ceea ce ii separa, si construind totul prin urmarirea unui tel comun. 
                Aceasta este provocarea care ne sta in fata. Este minunata si plina de demnitate si care ne onoreaza in toate modurile cu putinta. 

No comments:

Post a Comment