Death perception,

            Linistea este esenta inimii. Nu poti fi in plinul inimii tale, decat daca ierti pe tine insuti si ii ierti pe ceilalti. Nu poti fi in plinul inimii tale, daca esti ingrijorat sau furios. Nu poti fi in plinul inimii tale, daca respiri superficial sau cu greutate. Cand respiratia este superficiala, la fel este si gandirea. Daca vrei sa traiesti o viata spirituala, constientizeaza modul in care respiri. Straduieste'te sa devii constient de momentele in care respiri superficial si extinde'ti constiinta asupra gandurilor tale. 
            Vei vedea ca mintea ta te inseala. Niciunul dintre aceste ganduri nu are profunzime sau semnificatie. Daca te relaxezi si respiri adanc, aceste ganduri vor zbura precum pasari speriate. Atunci iti vei gasi salas in inima ta. Atunci cand respiratia iti este chinuita, gandu'ti este condus de frica si anxietate. Straduieste'te sa devii constient de momentele in care respiri greu. Observa ce gandesti si ce simti. Starile mintii tale isi au radacina in trecut sau in viitor. 
              Te concentrezi pe ce fac alti oameni si pe modul in care te poti adapta la actiunile lor si cum te poti proteja, iti construiesti in jurul inimii o fortareata formata din ganduri. Respira adanc si relaxeaza'te, apoi mai respira odata. Respira si intoarce'te la inima ta, reintoarce'te la ego'ul tau esential. Daca nu te intorci catre centrul tau, nu poti vedea prin prisma compasiunii. Si daca nu privesti cu compasiune, nu vezi cum ar trebui. 
              Tot ceea ce este perceput este ceva fals, este o hiperbola. Este ceea ce, pur si simplu, iti hraneste plictiseala si anxietatea. Respiratia este cheia spre a trai o viata spirituala in reintruparea fizica.
          Cand trupul moare, respiratia il paraseste, dar, unde se duce ?
........................................................

No comments:

Post a Comment