Amor adolescentin, savurat din plin,

                Si totusi necajita, suparata pe mine, razi si ... (1) neincetat, insa ochii'ti stralucesc, de zici ca's plini de ... (2). Cumva le faci pe'amandoua, in acelasi timp, negrait de frumos iar eu ma pierd in a ta pupila, cand se scalda'n razele de ... (3). 
              Tare curioasa esti, asculti cu ochii si cu ... (4) iar urechile bine tu le ciulesti, cand dintr'o umbra de suras rasari tiptil. Dar eu's atent si rabdator, caci te pandesc prelung si ... (5), asteptand sa vad cum se'ncheaga sub privirea unui vis, figura ta, pe apa unui lac, in umbra limpezita de ... (6). 
               Cu ochi halucinati de dor, precum muntosi colosi de ... (7), eu te privesc, te'adulmec, te doresc. Plutind pe apa, leganat de freamatul nocturn de ... (8), si cu sufletul marit, precum un bolnav cu privirea atintita catre luna, te caut in natura, ... (9). 
                 In final deci ce ramane ?, de nu un mic ... (10) ce lin si treptat sta sa se refaca ce mie'n spirit mi'a'nflorit. De'o feerie rece siderala, fasii de lumina cauta gandind, precum reci comete dincolo de vid, sfarsitul lumii unde rar se sting si se'aprind, primele iubiri de ... (0). 

1 comment:

  1. 1. plangi
    2. roua
    3. lumina
    4. nasciorul
    5. staruitor
    6. copac
    7. gheata
    8. ulmi
    9. pretutindeni
    10. cristal
    0. primavara

    ReplyDelete