Doppelgänger,

                   Din efemerul unei emotii se nasc adevaruri esentiale, clipe de viata stralucitoare precum diamantele. Cred ca specificitatea emotiilor consta tocmai in fragilitatea lor. Ele pot aparea pe neasteptate, printr'un tertip al relatiei sau in prelungirea unei intalniri, la chemarea unor semnale imperceptibile, trezite de miscari abia simtite ale inimii. 
                    Trairea este primul indiciu pe care'l avem despre impactul unei interactiuni, de la cea mai obisnuita pana la cea mai intima. Este suportul sau mijlocul de exprimare a ansamblului fenomenelor empatice fundamentale care intervin in crearea oricarui inceput de legatura. Ea se naste din acea impresie primara, intuitiva si'aproape senzuala ca celalalt este facut din acelasi aluat ca si noi si din nevoia unei comunicari inter'psihice.
                    Trairea este mai mult legata de carnal, de legatura corp'la'corp. Se'nscrie in momentan, cu puncte de suspensie in contextualitatea unei intalniri si in discontinuitatea efemerului. Activata din exterior, ea'si prelungeste radacinile in trairea corporala si'nsumeaza reprezentarile mentale imprimate de la'nceputurile relatiilor. Se manifesta printre o stare de bine sau de rau, bazata pe principiul placere'durere, integrare'efractie. 
                    Trairile de placere si de bucurie vor fi asimilate ca experiente de baza si vor constitui baza sentimentului de siguranta si de'ncredere'n sine, in vreme ce trairile de neplacere si de durere vor sapa adevarate gropi psihice a caror amintire va fi pastrata integral de corpul emotional traumatizat.          

No comments:

Post a Comment